גישור ויישוב סכסוכים הוא רובד נוסף בו עוסק המשרד. תפקידו של מגשר גירושין הינו תהליך של יישוב סכסוכים בדרכים חלופיות, "דהיינו הליך שבו צד שלישי ניטראלי (בדרך כלל בעל הכשרה באסטרטגיות ליישוב סכסוכים) מסייע לבעלי הדין להגיע להסדר המתאים לצרכיהם. ההבטחה הטמונה בהליך הגישור ליישוב הסכסוך בדרך פייסנית, מבוססת על הסכמה הדדית ולא על תחרות", כך שכל הצדדים יצאו שבעי רצון בבחינת "זה נהנה וזה לא חסר". "הבטחה זו מדגישה את הצורך בשמירת תקינות היחסים בין הצדדים המתדיינים ובכך מאפשרת את המשך מערכת היחסים ביניהם גם לאחר סיום ההליך. ההבטחה נתפסה בישראל, כמו גם במקומות אחרים בעולם, כהולמת ביותר סכסוכי גירושין שבסופם נותרים בני הזוג במערכת יחסים נמשכת של הורות משותפת". (בוגוש רינה ורות הלפרין קדרי, "הקול קול הגישור אך הידיים ידי המשפט" הפרקליט מט, 293-332).
מגשר גירושין
גישור גירושין הוא תהליך המיועד להביא את בני הזוג לכלל הסכמה בסעיפים השונים המרכיבים 'הסכם גירושין' וזאת על ידי הידברות וניהול משא ומתן בסיוע מגשר גירושין. הגישור מצמצם את העוינות בין הצדדים ומונע האשמות ופגיעות הדדיות בפומבי. בכך הוא שומר על כבוד בני המשפחה ומונע נזקים להורים ולילדיהם.
המגשר מאפשר תקשורת רציונאלית ועניינית כדי להגיע להחלטות, שתספקנה את הצדדים ותקבענה את האחריות המשותפת שלהם כלפי ילדיהם. הוא עוזר להורים להבין את צורכי הילדים ועשוי להעלות הצעות משלו לפתרונות אפשריים, כך שבכל מקרה ההחלטות הסופיות תהיינה תמיד בידי בני הזוג.
גישור עשוי לסייע ביישוב חילוקי דעות גם לאחר הגירושין, בעניינים הקשורים לילדים ובקבלת החלטות הנוגעות לבריאותם, חינוכם ועתידם, וכן באי הסכמות על יישום סעיפים שונים בהסכם הגירושין.
בדרך כלל רצוי לכלול ב'הסכם גירושין' סעיף שבו מתחייבים בני הזוג לפנות לגישור במידה שיתגלעו חילוקי דעות באשר ליישום ההסכם.
גישור לשלום בית
זוגות רבים מוצאים עצמם בקונפליקטים מתמשכים שמקשים על חיי הזוגיות התקינים. טיפול או ייעוץ זוגי הם דרך אחת לטפל בזוגיות, אך ניתן לפנות גם להליך של גישור אצל מגשר גירושין מוסמך לענייני משפחה. במקרים בהם יש רצון להגיע להסכמות המבוססות על צרכים ואינטרסים של הצדדים, מתוך רצון להגיע למטרות משותפות, גישור יכול להתאים. הגישור הינו דרך פרקטית מכוונת מטרה שמאפשרת ניהול מו"מ שוויוני בין הצדדים אשר מעוניינים למצוא מטרות משותפות ולהגיע להסכמה כיצד לחתור אל מטרות אלו. מכאן ששווה לתת הזדמנות נוספת לזוגיות מתוך הבנה כי תקשורת אמיתית וכנה יכולה להביא לשינוי.
יובהר כי הליך הגישור הנו כלי שבאמצעותו ניתן ליישב מחלוקות בין הצדדים. לפיכך, ניתן להשתמש בהליכי הגישור בכדי לנסות וליישב מחלוקות בין בני הזוג כך שיחזרו לחיות יחד בשלום בית ולא להתגרש. ראוי לציין כי לעיתים מגיעים בני הזוג לגישור כאשר אחד הצדדים מבקש להתגרש והצד השני דווקא מבקש לחזור לחיות בשלום בית. במקרים אלו ניתן באמצעות הליך גישור נכון להגיע להסכמות לפתרון מחלוקות מסוג זה.
ישנם כיום לא מעט זוגות אשר אם מטעמי נוחות או מטעמי רצון לשקם את נישואיהם מבקשים בטרם יחליטו להתגרש לעשות עוד ניסיון אחד ואחרון להגיע לשלום בית והפעם באמצעות גורמים מקצועיים, חיצוניים וניטראליים בתקווה להסדיר המחלוקות ביניהם.
הסכם שלום בית הינו הסכם אשר נערך באמצעות עו"ד ו/או מגשר מוסמך במסגרת הליך גישור ומטרתו להגדיר מהן המחלוקות בין הצדדים ולעגן בהתאם למחלוקות, הסכמות שונות אשר ימנעו מהם חילוקי דעות בהמשך ובדרך זו לנסות ולהשכין שלום בית. לשם כך רצוי להיעזר בגורם מיומן, מקצועי ומוסמך, כגון: מגשר, יועץ נישואין ו/או עו"ד המתמחה בתחום דיני המשפחה.
גישור כלכלי
התמחותו של המשרד והעובדה כי יש בידיו הכלים המקצועיים הנכונים והמתאימים לניתוח מורכבות הבעיה, מסייעת במקרים רבים בהם יש לבני הזוג עסקים, רכוש וחובות לנושים שונים.
המשרד עוסק גם בגישור כלכלי ועסקי במובן הרחב.
לתיאום פגישת גישור חייג/י:
08-8651590 / 052-8658881